KOSTVEJLEDNING TIL BØRN OG TEENAGERE

Maden er kroppens byggesten, og derfor er det vigtigt, at børn og teenagere får den rette kost. De skal bruge vitaminer, mineraler, protein, fedt og kulhydrater i den rigtige mængde, for at vokse, udvikle sig og mentalt kunne klare de udfordringer, som de møder. Kostvejledning kan derfor være en rigtig god idé.

Kosten spiller ikke kun en rolle for undervægt/overvægt, men også for indlæring og for humøret.

Ligeledes dannes der vaner i barneårene, som senere i livet kan være sværere at bryde. Det er derfor ekstremt vigtigt, at vi giver vores børn og teenagere den rette kost, og lærer dem at få et afslappet forhold til mad.

Kostvejledning til børn og teenagere involverer også dig selv som forælder. Det er vigtigt, at resten af familien bakker op om kostændringerne, for at det bliver en succes.

I kostvejledningen vil der blive lagt vægt på en fornuftig kost, med de nødvendige næringsstoffer. Men der vil også blive lagt vægt på, ikke at betegne fødevarer som “sunde” eller “usunde”. Når man betegner fødevarer som “usunde”, bliver de nemlig mange gange det samme som “forbudte” – og så bliver de først spændende.

HVORNÅR ER KOSTVEJLEDNING RELEVANT?

Vægtproblemer børn og unge

VÆGTPROBLEMER 

Overvægt og undervægt

At veje for meget, eller at veje for lidt, er aldrig sjovt – bestemt heller ikke for børn og teenagere. Men i de fleste tilfælde, kan vi selv gøre noget ved det. Og det kan vi, ved at kigge på kosten, motionen og den øvrige livsstil. At få den sunde livsstil ind under huden allerede fra en ung alder, er en gave, der følger èn resten af livet.

Maveproblemer børn og unge

MAVEPROBLEMER

Luft i maven, forstoppelse og diarré kan give dit barn eller teenager unødvendige gener

Maven kan være din bedste ven, men også din værste fjende. Det er utroligt vigtigt, at have en velfungerende mave. Både fordi, at det føles rart, men også fordi mave/tarmsystemet er utroligt vigtigt for hele kroppens funktion. Det er vigtigt for bla. den fysiske ydeevne, for huden og ikke mindst for indlæringen, humøret og søvnen. Så plej maven med den rette næring, hvile og motion.

Dårligt immunforsvar børn og voksne

DÅRLIGT IMMUNFORSVAR

Hyppige forkølelser og sygdom 

80 % af vores immunforsvar sidder i tarmen. Det er derfor vigtigt, at kigge på kosten og tarmsystemet, hvis man lider af alt for mange forkølelser, og for meget sygdom. At blive syg en gang imellem betyder intet – nogle mener endda, at det er et godt tegn på at immunforsvaret virker. Men årsagen til for hyppige sygdomme kan muligvis findes i vores tarmsystem. Og her kan vi, med fordel, kigge på kosten.

Mere Information

KONTAKT METTE

Priser Kostvejledning

LÆS MERE