Go Back

RØDBEDE HUMMUS

Ingredienser

  • ½ ds kikærter (400/240 g)
  • 100 g rødbede
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk citron, saften herfra
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk tahin
  • ½ tsk cayennepeber
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl rødbederne og kog dem i ca. 20 minutter
  • Skyl og dræn kikærterne.
  • Pil hvidløgene og kom dem i blenderen sammen med kikærterne og de kogte rødbeder.
  • Kom de øvrige ingredienser i blenderen og blend det hele godt.
  • Tilsæt evt. lidt ekstra koldt vand, hvis konsistensen ønskes mere cremet. Hummus bør minde om rørt kagedej og må endelig ikke være for tør.
  • Smag til med salt og peber.
  • Hummus kan både bruges som pålæg og dip