hvidløg og persille kan tilsættes i den sidste 1/2 time af kogetiden
Sådan gør du
Læg kyllingen i en stor gryde.
Tilsæt et løg der er pillet og skåret i kvarte. Tilsæt grøntsagerne, æblecidereddike, salt, peber og evt. kryddderurter.Hæld koldt vand i gryden så det dækker kyllingen.
Kog det op og lad det småsimre for meget lav varme i ca. 2 timer.Tag kyllingen op og fjern kød og fedt. Kødet er lækkert at bruge til andre måltider.Læg skroget tilbage i gryden og lad den koge for meget lav varme i 4-24 timer.
Når suppen er kogt færdigt sies suppen/brothen fra. Ben og grøntsager kasseres. Lad brothen afkøle helt, evt. natten over i køleskab. Fedt der har samlet sig i toppen af brothen fjernes, hvorefter brothen hældes på glas, i isterningebakker eller lign.
Brothen kan nu bruges som "bouillon" i supper, gryderetter, smoothies o.lign.Brothen kan holde sig 5-7 dage i køleskab og 1 år i fryseren.Læs mere om Bone Broth under "Blog"