Bonebroth

BONE BROTH

Ingredienser

  • 1 stk kylling
  • 1 stk løg
  • ½ kg blandede grøntsager
  • 2 spsk æbleciddereddike
  • 2 spsk salt
  • 1 tsk peberkorn
  • evt. urter og krydderier efter eget valg
  • hvidløg og persille kan tilsættes i den sidste 1/2 time af kogetiden

Sådan gør du

  • Læg kyllingen i en stor gryde.
  • Tilsæt et løg der er pillet og skåret i kvarte.
    Tilsæt grøntsagerne, æblecidereddike, salt, peber og evt. kryddderurter.
    Hæld koldt vand i gryden så det dækker kyllingen.
  • Kog det op og lad det småsimre for meget lav varme i ca. 2 timer.
    Tag kyllingen op og fjern kød og fedt. Kødet er lækkert at bruge til andre måltider.
    Læg skroget tilbage i gryden og lad den koge for meget lav varme i 4-24 timer.
  • Når suppen er kogt færdigt sies suppen/brothen fra. Ben og grøntsager kasseres.
    Lad brothen afkøle helt, evt. natten over i køleskab. Fedt der har samlet sig i toppen af brothen fjernes, hvorefter brothen hældes på glas, i isterningebakker eller lign.
  • Brothen kan nu bruges som "bouillon" i supper, gryderetter, smoothies o.lign.
    Brothen kan holde sig 5-7 dage i køleskab og 1 år i fryseren.
    Læs mere om Bone Broth under "Blog"