BANAN TE MOD SØVNLØSHED

Banan te er dejligt nemt at lave om aftenen inden sengetid. Og der er rigeligt med muligheder for at lege med smagen

AFSLAPPENDE OG BEROLIGENDE EFFEKT

Søvnen har en kæmpe indflydelse på vores sundhed og generelle velbefindende. Som voksen har man behov for 7-8 timers god nattesøvn for at opnå den optimale sundhed for kroppen. Mens vi sover regenerer kroppen og der bliver ryddet op i hjernen. Banan te er en let og effektiv måde at bekæmpe søvnløshed på. Den er god når man har svært ved at sove, finde ro om aftenen og i perioder hvor man er stresset.

MEN VIRKER DET?

Banan te har i mange år været brugt i bl.a. Indien. Man har gemt bananskræller fra bananer og brugt dem til at lave te. Erfaringer viser at banan te har en beroligende og afslappende effekt. At den er god mod søvnløshed.
Forskere i Taiwan fandt i 2007 ud af at bananskræl indeholder ingredienser som øger niveauet af serotonin (det glade hormon). Serotonin er også et forstadie til melatonin (søvnhormon).
Bananer indeholder også magnesium. Og der er lavet utallige forsøg der viser at magnesium har en afslappende effekt på både krop og sind.

HVORFOR IKKE BARE SPISE EN BANAN?

Fordi man sjældent har lyst til at spise skrællen rå. Og netop skrællen indeholder væsentlige vitaminer og mineraler der virker godt mod søvnløshed.
Udover det indeholder skrællen langt flere fibre, end selve bananfrugten gør, samt vitamin B12 og B6 som styrker dine celler og gør underværker for hudens spændstighed. Husk ALTID at bruge økologiske bananer for at undgå pesticider.

FYLDT MED VITAMINER OG MINERALER

Banan te er en utrolig nem måde at få tilgang til en masse vitaminer og mineraler. Banan indeholder tryptofan, som bla. er forstadiet til dannelsen af ”feel good” neurotransmitterne serotonin og dopamin. Samt hormonet melatonin, som er det hormon der regulerer vores døgnrytme og søvn. Skrællen indeholder bla. kalium, Magnesium, Pectin, Vitamin B6, Vitamin B12, Vitamin C, Kalium og Mangan. Alle vitaminer og mineraler som kroppen har behov for i det daglige.

FIND VEJEN TIL EN SUNDERE LIVSSTIL

Vejen til en sundere livsstil er langt nemmere med en kostvejleder ved din side.
Lad os starte din rejse sammen.