BONE BROTH

VIRKELIG NÆRENDE

Bone Broth, Knoglesuppe,  Bensuppe, Fond eller Bouillon – kært barn har mange navne

Bone Broth – 5 gode grunde

  1. GODT FOR MAVE-TARMSYSTEMET
    Hvis man regelmæssigt drikker Bone Broth eller bruger det som ingrediens i andre opskrifter, vil tarmen blive sundere, og man mindsker risikoen for inflammationer. Ved bedre tarmflora forbedres også immunforsvaret, idet størstedelen af immunforsvaret sidder i tarmsystemet. Kollagen, glycin og gelatine har den største rolle her.
  2. AFGIFTER
    Hjælper til at afgifte kroppen. Det glycin, kalium og kollagen der tager æren for det. Leveren bliver hjulpet til afgiftning af toksiner, alkohol o.lign. af glycin. Glutathion hjælper med at eliminere fedtopløselige stoffer, især tungmetaller som kviksølv og bly.
    Bone Broth indeholder svovl og glutathion, som mindsker oxidativt stress (balancen mellem frie radikaler og antioxidanter).
  3. STYRKER KNOGLER, LED, HUD, HÅR, NEGLE OG BLODKAR
    Det skyldes især kollagen. Bone Broth er en af verdens bedste kilder til naturligt kollagen, proteinet findes kun i animalske knogler, hud, brusk, tænder, ledbånd, sener og knoglemarv. Jo ældre vi bliver, jo mindre kollagen producerer vi selv, og det betyder at vores hud og led bliver tyndere, svagere og mindre fleksible.
    Øger dannelsen af hæmoglobin.
    Styrker bindevævet og reducerer dermed rynker, strækmærker, celluite og slap hud. Da bindevævet styrkes, styrkes den ekstracellulære ”kommunikation” i bindevævet også.
  4. MINDSKER MADSPILD, ØKONOMISK OG BÆREDYGTIGT
    Du kan bruge grøntsagsrester (også de slatne grøntsager) og du spiser hele dyret. Det er relativ billigt at lave. Køb en kylling på tilbud eller gå til din lokale slagter og hør om de ikke har nogle billige ben.
  5. SMAGER BEDRE OG UDEN TILSÆTNINGSSTOFFER
    Den godt indkogte suppe giver en fantastisk smag til mange retter. Og så er den i modsætning til de fleste bouillon terninger du køber, helt uden tilsætningsstoffer.

Nemt i hverdagen

Bone Broth kan laves både med kylling, okse, fisk, lam og kalv. Hvilke grøntsager du tilsætter, er også helt op til dig. Og hold heller ikke igen med krydderurterne.

Det er ikke noget du skal bruge tid på hver dag. Det gode ved Bone Broth er, at når den først er lavet har man til mange dage. Den kan holde op til en uge i køleskab og et helt år i fryseren. Frys den gerne ned i f.eks. isterningebakker, så du altid har en terning klar til maden.

Bone Broth kan drikkes om en kop bouillon dagligt eller bruges som en bouillonterning i dagens ret. Den er utroligt velsmagende og super nærende.

Ingen grund til at smide skroget fra kyllingen eller stegebenene ud. Det kan nemlig så nemt bruges i Bone Broth. Forberedelsestiden er ca. 10 min., og derefter skal suppen bare stå og passe sig selv mellem 4-36 timer. Alt efter hvad du har tid til.

Har man ikke lyst til at sove mens gryden er i kog eller gå hjemmefra, så kan man tage gryden af blusset, stille den koldt og starte den op igen, når man har sovet eller er kommet hjem.

Bone Broth er uden sammenligning den bedste suppe for din organisme, dine knogler, din hud og en hel masse andre væsentlige kropsdele og funktioner. Ren helseeliksir.

Så kom bare i gang!!!

Lidt flere detaljer

Lidt mere nørden i fordøjelsessystemet:

Bone Broth er let fordøjeligt og beroligende for fordøjelsessystemet.

Kollagen, glycin og gelatine er som sagt de vigtige spillere her. Kollagen er med til at danne bindevæv, og tætne og genopbygge tarmslimhinden, så madpartikler, større molekyler og giftstoffer holdes inde i tarmene, hvor de hører til, og ikke slipper ud i blodbanen, hvor de skaber inflammation. Altså heler og forebygger Leaky Gut. Disse tarmhelende egenskaber er også med at styrke immunforsvaret og gendanne en sund inflammationsrespons. Styrker et gavnligt bakterielt miljø i tarmen

Undersøgelser har vist, at gelatine styrker tarmene, tarmslimhinden og kan bekæmpe fødevareintolerancer. Bone Broth indeholder desuden aminosyren arginin, som er essentiel for et velfungerende immunsystem.

En god hjemmelavet Bone Broth indeholder bl.a. kollagen, prolin, glycin, gelatine og glutamin. Når man langtidssimrer ben og knogler, frigør man disse stoffer. Desuden indeholder den essentielle aminosyrer og væsentlige mineraler i former, som kroppen nemt kan optage: calcium, magnesium, fosfor, silicium, svovl og andre.

FIND VEJEN TIL EN SUNDERE LIVSSTIL

Vejen til en sundere livsstil er langt nemmere med en kostvejleder ved din side.
Lad os starte din rejse sammen.