ÆRTESUPPE

ÆRTESUPPE

Ingredienser

4 Personer

  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 dl hønsebouillon
  • 500 g friske bælgede ærter eller frosne ærter
  • 4 spsk piskefløde
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk olivenolie til stegning

Valgfri toppings

  • 150 g sprødt bacon
  • 100 g ristet rugbrød
  • 50 g ristede mandler

Sådan gør du

  • Pil og hak løget. Pil og pres hvidløget.
  • Sauter løg og hvidløg i olie i en gryde, til de bliver klare.
  • Tilsæt bouillon og ærter.
  • Lad det simrekoge i ca. 10 minutter.
  • Blend suppen med en stavblender eller i en blender til den får en cremet konsistens.
  • Rør fløde i, og smag til med salt, peber og citronsagt.
  • Servér suppen kold eller varm med den ønskede topping, som kan være sprøde bacontern, ristede stykker rugbrød eller ristede mandler.
    Eller en lækker lun bolle.