ÆRTESUPPE
Ingredienser
4 Personer
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 5 dl hønsebouillon
- 500 g friske bælgede ærter eller frosne ærter
- 4 spsk piskefløde
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk olivenolie til stegning
Valgfri toppings
- 150 g sprødt bacon
- 100 g ristet rugbrød
- 50 g ristede mandler
Sådan gør du
- Pil og hak løget. Pil og pres hvidløget.
- Sauter løg og hvidløg i olie i en gryde, til de bliver klare.
- Tilsæt bouillon og ærter.
- Lad det simrekoge i ca. 10 minutter.
- Blend suppen med en stavblender eller i en blender til den får en cremet konsistens.
- Rør fløde i, og smag til med salt, peber og citronsagt.
- Servér suppen kold eller varm med den ønskede topping, som kan være sprøde bacontern, ristede stykker rugbrød eller ristede mandler.Eller en lækker lun bolle.