Golden milk

GOLDEN MILK - GURKEMEJEPASTA

Ingredienser

  • ½ kop vand
  • 2 spsk jomfrukokosolie
  • 2 stk gurkemejerod
  • 1 stykke ingefær (vælg selv størrelse efter ønsket styrke)
  • 1 tsk kværnet peber
  • -
  • Ekstra ingredienser - hvis man har lyst
  • -
  • 2 tsk Sri Lanka kanel
  • ½ muskatnød
  • ½ reven citronskal
  • 1 nip allehånde
  • 1 nip cayennepeber

Sådan gør du

  • Alle de øverste ingredienser hakkes eller blendes grundigt til en fin pasta.
    Hvis du ønsker at tilsætte nogle af ekstra ingredienserne, tilsættes de alle sammen inden pastaen blendes.
  • Pastaen varmes op i en gryde under omrøring. Lad det koge stille og roligt i 7-10 min. under omrøring.
  • Hæld pastaen i et skoldet syltetøjsglas og sæt det i køleskab efter afkøling. Pastaen kan holde ca. 1 uge i køleskab. Spis 2 tsk. eller mere dagligt.
  • Når du laver Golden Milk opløses 2 tsk. Golden Milk pasta i 1 1/2 kop varm mandel- eller kokosmælk. Tilsæt evt. 1 tsk Manuka honning.
  • Men du kan også bruge din pasta i andre madvarer og drikke. Kun fantasien - og smagsløgene - sætter grænser. Pastaen kan røres i dressing, krydre aftensmaden, røres i yoghurt, en smoothie eller tages som et shot.
  • OBS! Gurkemeje farver kraftigt, så vær opmærksom på dette, når du tilbereder pastaen. Men skulle uheldet være ude kan gurkemeje fjernes med olie.
  • Hvis du tænker, at det med at lave denne pasta er lidt for uoverskueligt i en hektisk hverdag. Så kan du købe Økologisk Golden Milk pulver i de fleste helsekostbutikker.