Salad Nicoise

SALAD NICOISE

Ingredienser

2 Personer

  • 200 g kartofler, kogte
  • 100 g grønne bønner, kogte eller dampede
  • 1 stk romainesalat
  • 1 ds tun
  • 3-4 stk æg, hårdkogte eller smilende
  • 100 g små tomater, halverede
  • 1 stk lille rødløg
  • 2-4 spsk oliven
  • 2-4 stk ansjosfileter - valgfrit
  • salt og peber

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honning

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til dressingen og pisk dem godt sammen, evt. med en stavblender.
  • Halver de kogte kartofler, og vend dem i halvdelen af dressingen. Fordel dem på et fad eller en tallerken.
  • Skyl romainesalaten og skær eller riv den i grove stykker. Fordel den oven på kartoflerne.
  • Skær det lille rødløg i tynde ringe, og fordel det derefter sammen med de kogte/dampede bønner og de halverede tomater på fadet/tallerkenen.
  • Del hvert æg i 4 både og fordel dem sammen med tun og oliven oven på grøntsagerne. Evt. sammen med ansjosfileter.
  • Fordel resten af dressingen over salaten og drys med salt og peber.
  • Salaten kan sagtens spises dagen efter.