Vandkefir

VANDKEFIR

BRYG DET SELV TIL GLÆDE FOR DIN MAVE
Keyword: sund

Equipment

  • 1-2 l patentglas med næsten tæt låg

Ingredienser

  • 1 dl Kefir
  • 1 dl Økologisk sukker
  • 1 l Vand

Sådan gør du

  • Dette er en basisopskrift på vandkefir. For at starte gæringsprocessen, skal du bruge en smule kefir, du kan dyrke videre. Du kan enten købe kefir på nettet eller få fra en ven.
  • Bland vand, sukker og kefir i flasken. Sæt låget på.
  • Stil kefiren på køkkenbordet - ikke i direkte sol. Her skal den gære i 2-4 døgn, du kan selv holde øje med hvornår den holder op med at ”boble”.
  • Si kefiren i en plastiksi. Det skal være en plasticsi. Kefiren kan nu drikkes. Den er holdbar 2-4 dage i køleskab.
  • Hvis du ønsker smag i din kefir, kan du efter-fermantere den straks efter den er siet. Du efter-fermaterer din kefir med økologisk sukker, forskellige typer hakket frugt, frisk ingefær eller lignende. Hvis du efter-fermanterer, skal kefiren stå 2-3 dage i køleskabet, når du har tilsat de ekstra ingredienser. Efter denne efter-fermatering kan kefiren holde et par dage i køleskabet.
  • Du kan se, din kefir er 'udløbet', hvis den er holdt op med at boble.