VANDKEFIR FOR DIN SUNDE MAVE

VANDKEFIR – DEJLIG NEMT

Vandkefir er sundt og sjovt at dyrke selv. Læs om kefir og hvordan du ‘dyrker’ det i dit eget køkken på et par dage.

7 GODE GRUNDE TIL AT DRIKKE KEFIR

  1. Styrker immunforsvaret
    80 % af vores immunforsvar sidder i tarmen. Så derfor er det utroligt vigtigt at vores tarme fungerer optimalt. Kefir fungerer som probiotika og indeholder 30 bakteriestammer imod f.eks. yoghurt som normalt indeholder 2 bakteriestammer.
  2. Dæmper allergi og astma
    17 videnskabelige studier viser at probiotika kan dæmpe allergi. Desuden tyder dyrestudier på at kefir kan mere end halvere allergiske reaktioner mod bestemte madvarer, bl.a. æg
  3. Øger optaget af vitaminer og mineraler
    Hvis tarmene ikke fungerer optimalt får vi ikke det bedste ud af de vitaminer og mineraler, som vi indtager.
  4. Hjælper mod søvnløshed
    For at danne søvnhormonet melatonin kræves der serotonin, som igen dannes ud fra aminosyren tryptofan. Tryptofan får vi fra protein, men hvis vores tarme ikke fungerer som de skal, har vi problemer med at optage tryptofan.  Og lavinen er startet.
  5. Beskytter mod kræft
    I hvert fald på mus. Det er kefirens bakterier som spænder ben for kræftfremkaldende enzymer og dermed forsinker udviklingen af kræftsvulster. Studier har vist, at kefir kan beskytte forsøgsdyr mod bl.a. brystkræft, tyktarmskræft og leukæmi.
  6. Modvirker deller
    Flere studier viser at der er forskel på tarmfloraen på slanke og overvægtige mennesker. Studier viser at hvis man tilfører tarmbakterier fra en slank person til en overvægtig person vil denne person tabe sig. Dette skyldes den bedre sammensætning af tarmbakterier der findes hos en slank person. Det er samme princip der gælder med kefir. Med kefir tilfører man kroppen mælkesyrebakterier og dermed hjælper man kroppen til at holde vægten og evt. vægttab.
  7. Mindsker angst og depression
    Mave/tarmsystemet er “vores anden hjerne”.
    Igennem de sidste 8 år har forskning fundet flere og flere beviser for, hvordan vores mave er en afgørende medspiller for vores almindelige hjerne. Der foregår faktisk mere kommunikation fra vores mave/tarm til vores hjerne end omvendt. Man har fundet ud af, at der er en væsentlig sammenhæng mellem vores fordøjelse, humør, helbred, og endda den måde vi tænker på. Derfor kan kefir mindske risikoen for angst og depression. I tarmsystemet producerer vi op til 95 % af kroppens serotonin. Serotonin er et af hjernens “feel good” signalstoffer.

Forskning på området

I de seneste år er der blevet forsket utroligt meget i tarmens indflydelse på hjernen. Og da netop kefiren forbedrer tarmbakterierne spiller det en vigtig rolle.
Laboratorieundersøgelser har vist, at kefir kan have antibakterielle og antifungale egenskaber (god mod svamp). En undersøgelse fra 2016 viste, at kefir mindskede sværhedsgraden af symptomer hos mus inficeret med en parasit. En anden undersøgelse viste gode virkninger af kefir på mus til sårheling og nedsat tumorvækst. Der er ligeledes lavet undersøgelser der viser, at brug af kefir kan reducere kropsvægt og sænke totalkolesterol hos overvægtige mus.

Nem at lave derhjemme

Kefir er nem at have med at gøre. Det meste af tiden passer den sig selv. Kefir ligner små klare gryn eller som nogle betegner dem, vingummikrystaller. De lever af sukker og vand. De gærer/fermaterer og i den proces danner de mælkesyrebakterier, kulsyre og alkohol (meget meget lidt). Det er mælkesyrebakterierne der er spændende. Når man fremstiller sin kefir, kan man holde sig til den helt simple udgave, hvor man drikker kefiren som den er – eller man kan tilsætte diverse frugter, mineraler, gurkemeje, ingefær o.lign. Tilsætning af frugter o.lign. kan ske til både første og anden fermatering.

FIND VEJEN TIL EN SUNDERE LIVSSTIL

Vejen til en sundere livsstil er langt nemmere med en kostvejleder ved din side.
Lad os starte din rejse sammen.